80 g cukru krupice
1 lžička vanilkového cukru
300 ml mléka
1 plná hrst čerstvých mátových lístků
250 ml smetany ke šlehání
80 g tmavé hořké čokolády
V mléce rozmícháme cukry, přidáme omytou mátu a mléko přivedeme k varu.Vypneme vařič a mátu necháme v horkém mléce louhovat asi 30 minut.Pak mátové lístky částečně odstraníme, ponecháme jen malé množství, které rozmixujeme. Přilijeme smetanu a vše vložíme do mrazáku.Směs čas od času - nejlépe každých 30 minut - promícháváme vidličkou.Jakmile začne tuhnout, vsypeme nasekanou čokoládu a rozmícháme.Zmrzlinu necháme ztuhnout do takové konzistence, abychom mohli snadno nabírat kopečky.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 19.08.2024 12:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz